Ochtend Ritueel 1

door Erol Sayan

Mijn Ochtendritueel voor dagelijks energie, motivatie en productiviteit

Vandaag wil ik je door mijn andere ochtendritueel leiden voor dagelijks energie, motivatie en productiviteit. Met deze routine kan ik mijn lichaam, geest en ziel optimaliseren, zodat ik elke dag op mijn best kan presteren.

Ik heb meerdere ochtendritueel, verander ze zolang ze je maar dichter bij je doel brengen.

Ik ben een groot voorstander van de kracht van rituelen. Ik doe ze sinds ik 17 jaar oud was. Ik worstelde vroeger met verlegenheid, sociale angst omdat ik anders was.

Door een ochtendritueel te creëren, kon ik mijn overtuigingen herstellen en elk gebied van mijn leven transformeren.

De ochtend is de beste tijd om je mentaliteit te verbeteren. Onderzoek toont aan dat je humeur in de ochtend uw productiviteit de hele dag beïnvloedt.

Ben je klaar om elke dag wakker te worden, je productiever, energieker en gelukkiger te voelen? Mijn ochtendritueel voor dagelijks energie, motivatie en productiviteit zal je in staat stellen om dat mogelijk te maken.

Discipline is een van de grootste belemmeringen die voorkomen dat mensen succes in het leven behalen. Als je gewoonten wilt ontwikkelen die vasthouden, moet je daar consistent mee zijn. In de woorden van Tony Robbins zegt: “Het geheim van je succes zit in je dagelijkse routine.”

Hoe je de dag begint, is hoe je de dag afsluit. Als je maar af en toe een gewoonte aangaat, blijft het niet hangen. Het is wat je consequent doet dat het verschil maakt.

Hoe begin je je ochtenden?

Als je wakker wordt in een reactieve toestand, zul je je de hele dag door gestrest en angstig bewegen. Veel mensen denken dat ze een driedubbele espresso nodig hebben zodra ze uit bed komen. Deze manier van denken is contra-intuïtief.

Mijn ochtendritueel voor dagelijks succes, motivatie en productiviteit geeft me een natuurlijke ‘Boost’. Ik voel me niet te stoppen, zonder de negatieve effecten die voortkomen uit overmatig gebruik van stimulerende middelen.

Word je elke ochtend wakker, voel je je moe en traag, ook al heb je 8 uur geslapen? Zo ja, dan is het tijd om een ochtendritueel te beginnen.

Als je je productiviteit wilt maximaliseren, moet je het eerste deel van je ochtend besteden aan het zorgen voor JOU. Als je van je baan, je partner of je vrienden een prioriteit maakt, moet jij je ertoe verbinden om ook een prioriteit van jezelf te maken.

Net zoals je je lichaam traint in de sportschool, moet je je hersenen elke dag trainen. Ik behandel mezelf alsof ik een topsporter ben. Ik weet dat als ik het meeste uit mezelf wil halen, ik rituelen moet creëren waarmee ik dat kan doen.

Om ervoor te zorgen dat ik mijn ochtendritueel voor dagelijks succes, motivatie en productiviteit succesvol afrond, maak ik een lijst en vink ik elke activiteit af terwijl ik deze afrond.

Het doel van een checklist is dat ik na verloop van tijd mijn voortgang visueel kan meten. Als je geen plan voor je leven hebt en je je de hele dag doelloos beweegt, dan haal je er niet het maximale uit.

Hier is mijn ochtendritueel voor dagelijks energie, motivatie en productiviteit:

  1. Glimlach

Het eerste dat ik doe op het moment dat ik wakker word, is glimlachen. Wanneer je je dag met dankbaarheid begint, verandert je hele perspectief. Elke dag dat je leeft, is een geschenk en je moet het als zodanig behandelen. Neem je leven nooit als vanzelfsprekend aan.

Begrijp me niet verkeerd. Ik voel me niet elke ochtend 100% gelukkig en positief, maar door mezelf te trainen om te glimlachen en de dag op een krachtige manier te beginnen, zet ik mezelf op voor succes.

Onderzoek toont aan dat wanneer je lacht, neurochemicaliën en peptiden vrijkomen, die je lichaam ertoe verleiden je dopamine te verhogen; wat op zijn beurt je humeur verhoogt en je zenuwstelsel kalmeert.

  1. Drink Water

Nadat je 7-8 uur hebt geslapen, is je lichaam uitgedroogd en verlangen je cellen naar water. Ik heb een waterionisator die ik gebruik en die hoogwaardig, 9,5 alkalisch water produceert.

Door ‘s ochtends als eerste water te drinken, start je je metabolisme, waardoor je onmiddellijk energie krijgt en gifstoffen uit je lichaam worden weggespoeld.

  1. Neem Supplementen

Ik begin met het nemen van een scheut appelciderazijn, een geweldige bacteriemoordenaar. Vervolgens neem ik op een lege maag een spijsverteringsenzymsupplement genaamd Masszymes. Ik neem ook een aantal andere supplementen, zoals B12 en vitamine D3.

Dergelijke supplementen zorgen ervoor dat ik de hele dag energie heb, zodat ik nooit op cafeïne of suiker hoef te vertrouwen. Wat nog belangrijker is, het deelnemen aan dit lichaamsritueel zorgt ervoor dat ik op lange termijn een optimale gezondheid en prestatie zal ervaren.

  1. Lees een boek

Ik breng elke ochtend minstens 10 minuten door met het lezen van een inspirerend boek op mijn Kindle-lezer. Begin je dag niet door geobsedeerd te zijn door sociale media of negatieve dingen op het nieuws te lezen. Probeer in plaats daarvan je geest te voorzien van positieve informatie en zet je in om iets nieuws te leren.

  1. Schrijf in mijn dagboeken

Na het lezen van een boek, schrijf ik graag in mijn Five Minute Journal, een eenvoudige oefening waarmee ik me kan concentreren op wat voor mij het belangrijkste is om de hele dag te bereiken.

Ik schrijf ook in mijn productiviteitsplanner, die een soortgelijk proces biedt. Ik schrijf op wat mijn belangrijkste taak van de dag is, wat mijn secundaire taken zijn en bepaal vervolgens wat mijn dagelijkse productiviteitsscore is.

Voor degenen onder u die spiritueel zijn, schrijf ik ook in mijn christelijke dankbaarheidsdagboek.

  1. Ga op mijn yoga-mat liggen

Ik lig elke ochtend op deze mat en doe mijn meditatie.

De gezondheidsvoordelen van meditatie zijn verbluffend, waaronder regenererende zenuwen, het verminderen van stress en vermoeidheid en het elimineren van lichamelijke gifstoffen.

Ik hoop dat je het leuk vond om te leren over mijn ochtendritueel voor dagelijks energie, motivatie en productiviteit! Als je de meer diepgaande versie wilt, die al mijn rituelen omvat, lees dan ook mijn ander Blog over rituelen.

Rituelen waren het geheim van mijn succes en hebben me in staat gesteld te worden wie ik nu ben. Investeer in jezelf. Je lichaam, geest en ziel verdienen het.

Tot je Succes!

“Succes is niets meer dan een paar eenvoudige disciplines, die elke dag worden beoefend.”

Erol Sayan

Personal Coach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NEEM CONTACT MET MIJ OP

11 + 15 =

misschien vind je dit ook leuk…

Pin It on Pinterest

Share This