Alle gedachten en emoties van mijn cliënten zijn welkom

 

 

MIJN VISIE

Het is niet mijn taak om mijn cliënten te genezen. Het is mijn taak om mijn cliënten te helpen terwijl ze zichzelf genezen.

Het maakt niet uit hoe zelf-saboterend of vol lijden mijn cliënt is geweest. Ik zie dat er achter zijn of haar beschermende lagen ook een liefdevol, kwetsbaar en goed persoon zit.

Ik erken dat ik tekortkomingen heb, en ik sta open voor feedback van mijn cliënten.
Ik heb alle verwachtingen losgelaten, maar niet de hoop. Ik heb veel hoop!
Ik doe mijn best om mijn cliënten bij te staan wanneer ze hun lijden met mij delen.
Ik weet zeker dat ik voor de wonden van mijn cliënten kan zorgen zonder ze erger te maken.

Luisteren is belangrijker dan vertellen.  Als ik aandachtig luister en volledig aanwezig ben zal het helpen dat mijn cliënt zijn of haar eigen vragen  beantwoordt .  Ik weet niet alle antwoorden, maar ik kan mijn cliënten nog steeds helpen ze te vinden.  Vaak komt het beste antwoord van mijn Cliënten zelf, niet van mij.

Mijn taak is om mijn cliënten te helpen zichzelf de juiste vragen te stellen, te leren hoe ze zichzelf moeten coachen en 100 % verantwoordelijk te zijn en blijven.

Ik geloof dat mijn cliënten alle antwoorden, wijsheid en capaciteiten al in zich hebben.  Het is mijn taak om ze te helpen toegang te krijgen tot deze bronnen.

Ik zal mijn cliënt steunen in het inzicht het obstakel de weg zal wijzen, niet alleen om rond of over het obstakel te komen, maar ook hoe te gedijen door het in de toekomst volledig te vermijden.

Ik stel vragen zodat mijn cliënt zijn eigen antwoorden kan geven, diep luisterend naar wat er gezegd wordt en wat niet gezegd wordt…

Ik help mijn cliënt te leren vertrouwen en bevriend te raken, om onbehulpzame gedachten en overtuigingen los te laten en zich te verbinden met hun sterke punten en talenten!

 

De Coach-Cliënt relatie is er een van wederzijds respect – ik hou en accepteer mijn cliënt zoals ze zijn zonder oordeel.

Vertrouwelijkheid is de sleutel. De gedachten, angsten, gevoelens, mislukkingen en geheime verlangens van mijn cliënt is allemaal veilig bij mij.

Ik denk aan mogelijkheid, geen waarschijnlijkheid. Ik help mijn cliënten innovatieve oplossingen te vinden,  nieuwe dingen te proberen, risico’s te nemen, uit zijn “comfortzone” te komen en te groeien!

Ik help mijn cliënt zichzelf te prioriteren en niet andere mensen, of minder belangrijke taken boven zijn of haar eigen behoeften te stellen.

Ik daag mijn client uit zodat hij of zij zichzelf en de wereld in het meest positieve licht zien, terwijl we ook de realiteit en uitdagingen van het leven omarmen.

Ik hou ervan om het te vieren! Ik help mijn cliënt na te denken, te pauzeren en actie te ondernemen om zijn of haar successen te vieren.

Ik verreken de kosten voor mijn expertise en mijn tijd aan de cliënt.

Mijn hart is gratis.

Ik wijd me eraan om de beschermer van mijn cliënt te zijn en om altijd zijn of haar belangen in gedachten te houden.

Ik stop nooit met leren. Ik weet dat hoe meer ik groei in kennis, ervaring en zelfbewustzijn, hoe meer ik mijn cliënt help.

En  ‘ last but not least ‘ :

Ik hou van mijn (levens) werk!

Het is je keuze : in het leven; creëren we of we desintegreren.

kies goed  ….

tot je succes!

Erol Sayan

Pin It on Pinterest

Share This