Het Beest Temmen

door Erol Sayan

Bijna elke cultuur over de hele wereld heeft een gezegde of een spreekwoord dat verwijst naar de meer besmette kant die we allemaal in ons hebben verborgen, dit alleen al is in zekere zin een bewijs van de waarachtigheid van zijn bestaan. Waar we verschillen als mensen is in onze capaciteit om eraan toe te geven. Dus hoe doe je dat om het beest, het ego, dat stemmetje binnenin te temmen dat voortdurend knaagt, of we nu willen luisteren of niet. Helaas kan men het ego niet gewoon met zijn allen van de hand doen, maar ik ben gaan geloven dat onze beste kans om het te verspreiden, gelegen is in ons vermogen om te vergeven, niet-veroordelend te zijn en te bevrijden in plaats van te onderdrukken.

Begrijp me niet verkeerd, het heeft momenten, een noodzakelijk kwaad als je wilt, want aan de ene kant zijn onze ego’s in zekere zin reactief om ons te beschermen. Aan de andere kant kan het een bedreiging zijn die voortdurend oordeelt; een mening geven en altijd de regie willen hebben; gelijk willen hebben; aan de macht willen zijn. Wanneer we toestaan ​​dat onze ego’s de controle over ons leven overnemen, wordt het erg moeilijk om dit beest te temmen en wordt het buitengewoon moeilijk om gebruik te maken van onze intuïtie die onze bron is; de weg waardoor onze ziel tot ons spreekt.

 Hoe kunnen we elkaar daarom ondersteunen om de nodige vaardigheden te ontwikkelen om onze ego’s te beheren? Hoe leren we de controle en macht over te laten; de gretigheid om te oordelen; de haast om gelijk te hebben? de verslaving om ons menselijke zelf te ontkennen om ‘het spijt me’ te zeggen en het te menen. Hoe kunnen we voorkomen dat ons ego aan de macht wil zijn en controle wil hebben – de noodzaak om altijd gelijk te hebben?

Als we erin slagen ons ego te verhongeren en te temmen, zullen we merken hoe onze intuïtie sterker wordt. Als het ego zo nu en dan binnenkomt, helpt het om een ​​passieve waarnemer te zijn; een simpele glimlach voor jezelf om de aanwezigheid ervan te erkennen en een subtiele verklaring als “we gaan vandaag niet die weg op” zou de slag kunnen slaan. Een bewuste poging om de vaardigheden te leren die nodig zijn om bewust te worden van de stem in onszelf die nooit stopt met babbelen, kan een vervullende prestatie zijn. Als we eenmaal ‘het beest’ kunnen temmen, kunnen we beter gebruik maken van onze intuïtie. Hoe meer we aan deze oefening beginnen, hoe gemakkelijker en natuurlijk het wordt voor je intuïtie om naar voren te komen. Gebruik je innerlijke kind, die is vrij van invloed.

Wat ik nu weet, is dat als het geratel in mijn hoofd blijft doorgaan, ik gewoon vanuit een spiegel binnenkom of als er geen spiegel is, ik er gewoon tegen zeg: ‘Ik weet dat jij het bent en ik wil niet geniet van dit gesprek ”. Ik ben en wil niet naar je luisteren. Dit doet wonderen voor mij. De gedachte verdwijnt. Ik herhaal dezelfde bewering wanneer er weer een negatieve gedachte opduikt – ik kijk als een omstander en laat hem babbelen zonder dat hij mijn positieve gedachten beïnvloedt. Evenzo kan ik eigenlijk tegen mezelf zeggen: ik hou niet van hoe ik me nu voel. Ik kies ervoor om het gevoel te veranderen en kan er ook voor kiezen om de gedachte te veranderen als het niet iets is dat ik leuk vind.

“Succes is niets meer dan een paar eenvoudige disciplines, die elke dag worden beoefend.”

Erol Sayan

Personal Coach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NEEM CONTACT MET MIJ OP

15 + 14 =

misschien vind je dit ook leuk…

Pin It on Pinterest

Share This