MEEST GESTELDE VRAGEN

Als personal coach krijg ik vaak de vraag: wat is een coach en wat doe jij als coach voor mij? Ik leg dit hier uit en vertel wat je eraan hebt voor je persoonlijke ontwikkeling of die van anderen. Vele klanten zijn jou voorgegaan. Zij hebben meer succes, meer rust, meer geluk, meer balans, betere relaties, of meer vrijheid in het leven. Door juiste keuzes te maken.

Wat is coaching?

Coaching is synoniem voor alle soorten van begeleiding op het gebied van eigen ontwikkeling. Een coach is een begeleider die jou verder helpt om bepaalde doelen te bereiken. Doelen bereiken die je leven op orde brengen. Ik noem het “The way of correct thinking” de weg van het correct denken.

MIJN PROBLEMEN LOS IK ZELF WEL OP!

Fijn als je er zo over denkt, want je moet het namelijk ook zelf doen! Jij hebt zo je eigen manier om met zaken om te gaan. Dat zijn jouw patronen en dat ben je zo gewend. Helemaal niets mis mee, tenzij je merkt dat het niet meer voor je werkt. Misschien merk je dat je sneller geïrriteerd bent, dat je blijft malen en piekeren, onrustig bent of juist lamgeslagen.

Door onze gesprekken laat ik je inzien dat zaken ook anders aangepakt kunnen worden. Ik laat je zien en ervaren waarom je doet wat je doet, ik help je om helder te krijgen of dat is wat je wilt en hoe je zaken anders aan kan pakken. Ik ga problemen dus niet voor je oplossen, ik help je bewuster en effectiever denken en handelen. Omdat ik daarbij jou eigen vermogen aanspreek, heeft dit als resultaat dat jij veerkrachtiger wordt, beter in je vel komt te zitten, sterker in je schoenen staat, beter gaat communiceren, een goede balans creëert en je problemen definitief oplost.

Natuurlijk moet je het zelf doen, maar mijn manier van vragen stellen helpt je om anders na te denken waardoor je nieuwe mogelijkheden gaat zien. Heel verfrissend! Lopen zaken niet zoals je wilt? Heb je al van alles geprobeerd, maar blijkt het niet te lukken? Heb je twijfels of kom je er niet uit? Kijk eens bij mijn aanbod en kom een langs voor een kennismakingsgesprek.

PERSONAL coach, dan ben je toch psycholoog?

Nee, een psycholoog gaat anders te werk. Tijdens een kennismakingsgesprek luister ik graag naar je verhaal en beoordeel of er problemen zijn die bij een psycholoog thuishoren. In mijn praktijk begeleid ik je om inzicht te krijgen in je huidige situatie. Om jezelf daarbij te begrijpen is terugkijken heel belangrijk, maar we richten ons vooral op het nu. Wat wil je en hoe ga je het doen?

WAARVOOR KAN IK BIJ JOU ALS PERSONAL COACH TERECHT?

Je kan met allerlei soorten issues bij mij terecht. Als jij situaties wilt veranderen of zaken opgelost wil hebben, ben je bij mij aan het goede adres. Ook als je het niet weet en geen duidelijke coachvraag hebt, maar wel rondloopt met twijfels en/of onzekerheden kan ik je verder helpen. Het is mijn taak om orde in je gedachten en gevoelens te krijgen, zodat een coachvraag helder wordt.

Ik ga er vanuit dat jij het beste uit jezelf en je bedrijf of organisatie wilt halen. Wat ik doe is je uitdagen buiten bekende kaders te denken en te handelen. Ik laat je reflecteren op jezelf en in je context, waarbij ik je stap voor stap ondersteun en begeleid. Een proces dat verheldert, verfrist, uitdaagt en soms confronteert. Jij bepaalt zelf welke stappen je wilt zetten om je doel te bereiken.

EEN PERSONAL COACH IS ZEKER ERG DUUR?

Personal Coaching is een investering die je doet voor jezelf. Niet voor tijdelijk, maar voor de rest van je leven. Of het de investering waard is met dat wat mijn Personal Coaching je oplevert, dat kan alleen jij bepalen. Vandaar dat ik je graag in een kennismakingsgesprek meer vertel over mijzelf en mijn Personal Coaching. Bepaal zelf of het jou gaat opleveren.

Het is ook niet aan mij om je te overtuigen. Je moet niets, maar als jij het wilt kan ik je helpen. Wat mijn toegevoegde waarde is kunnen mijn klanten je beter vertellen. Mijn referenties geven je een goed beeld van hoe zij mijn coaching hebben ervaren. Wil je de verhalen van mijn klanten lezen? Je vindt ze bij mijn Testiomonials.

Het belangrijkste in onze samenwerking is dat we beiden een goed gevoel hebben en dat we een commitment met elkaar aangaan. Wat ik nodig heb is jouw wil en motivatie. Wil je meer weten en mij ontmoeten? Graag! Stuur mij je gegevens en ik neem contact met je op.

COACHING? IS DAT IETS ZWEVERIGS?

Nee, zeker niet! Door middel van verschillende gesprekstechnieken en oefeningen help ik je om je situatie helder te krijgen. Dat is belangrijk om te begrijpen wat er in een situatie gebeurt en welke rol jij hierin speelt. Want alleen als je dat kan zien en begrijpt, kan je er iets mee.  Verder kan je mij alles vragen of hier meer over lezen op mijn HOME pagina met “eerlijke vragen en eerlijke antwoorden”.

Open en eerlijke communicatie vind ik belangrijk en daarbij geef ik je graag praktische tips en een gestructureerde aanpak. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en welke stappen je onderneemt om je doelen te bereiken. Bij alles wat ik doe geef ik van tevoren uitleg, zodat je weet waar je aan begint.  Niks zweverigs aan dus want je gaat 100% verantwoordelijkheid nemen over invulling van je eigen leven.

HOE LANG DUREN SESSIES OF EEN COACHTRAJECT?

Een sessie duurt gemiddeld 1,5 uur. Soms hebben we na een uur je situatie helder en soms hebben we 2 uur nodig om de sessie ‘rond’ te krijgen. Elke sessie is dus een afgerond geheel, ik hou niet van losse eindjes. Hoeveel sessies je nodig hebt is geheel afhankelijk van de ernst van de zaak en jouw motivatie. Het ligt ook aan de doelstellingen die jij wilt bereiken. Bij ons kennismakingsgesprek geef ik een indicatie, maar je bent vrij om de frequentie aan te passen of te stoppen.

We werken samen zodat jij inefficiënte patronen gaat veranderen in mogelijkheden die wél werken. Ik help je aan de benodigde inzichten en handvatten die daarbij van belang zijn, maar succes valt of staat met het zelf implementeren en doorvoeren in je dagelijks leven. Dat heeft tijd nodig. Hoe veel tijd, dat weet ik niet en is weer afhankelijk van je motivatie. Je hebt alles zelf in de hand.

WAT ONDERSCHEID EEN PERSONAL COACH VAN EEN ANDERE COACH OP HET GEBIED VAN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING?

Goeie vraag! Ik kan je alleen vertellen wat een Personal Coach doet. Als Personal Coach ben ik opgeleid om mensen te helpen zichzelf te worden. Dat betekent dat ik je geen trucjes aanleer om dingen anders te doen, maar mensen help zichzelf te begrijpen binnen hun context. Daarvoor help ik gedachtepatronen te doorbreken, leer ik mensen hun gevoelens en emoties te voelen, te interpreteren en er woorden aan te geven. Pijnlijke – vaak oude – ervaringen help ik helen, waardoor deze opgeruimd kunnen worden en in je dagelijks leven geen belemmering meer hoeven te vormen. Meer hierover kun je lezen op mijn HOME pagina “eerlijke vragen en eerlijke antwoorden”..

Zelf heb ik opnieuw moeten leren voelen. Gevoelens ervaren en ernaar kunnen handelen blijkt het allerbelangrijkste in het leven. Ik zorg ervoor dat mensen zich bewust worden van hun gevoel, help hen het begrijpen en ernaar handelen. Ik leer hen luisteren naar hun lichaam en de wijsheid die in ons verscholen ligt. Daarmee ontwikkel je je intuïtie.

Elke Personal Coach heeft zo zijn of haar eigen ervaringen om uit te putten en heeft een verschillend palet van methodieken. Het vak Personal Coaching en elke goede Personal  Coach heeft hetzelfde doel: anderen helpen zichzelf te worden.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op.  Of stuur een email naar info@theprofiler.nl

Hulp bij doelstellingen door Personal Coach

Onze huidige maatschappij is gebaseerd op logica, verstand en doelgericht ondernemen. En dat is prima, want dit is ook heel belangrijk en waardevol.

Onze huidige maatschappij is gebaseerd op logica, verstand en doelgericht ondernemen. En dat is prima, want dit is ook heel belangrijk en waardevol. Maar met enkel deze kwaliteiten zijn wij mensen niet compleet. We zijn nog zoveel méér. Door deze eenzijdige ontwikkeling zijn onze kwaliteiten als innerlijke wijsheid, gevoel en intuïtie verwaarloosd.

Wij lopen vast omdat we die kwaliteiten van onszelf kwijt zijn geraakt, we ze ontkennen of omdat ze onderontwikkeld zijn. Daardoor voelen we ons vaak incompetent, leeg of verscheurd, waardoor we twijfelen en ons aanpassen. We zoeken houvast in materiële zaken, in relaties, in status, in hobby’s, en we klampen ons vast aan de verschillende rollen die we vervullen.

Elke ondernemer wordt geconfronteerd met zijn of haar beperkingen. Als ondernemer ben jij zelf degene die jouw ambities het meeste in de weg staat. Genoeg mogelijkheden om de volgende stap in jouw ontwikkeling te maken.

de volgende stap

Als Personal Coach luister ik naar situaties, creëer inzicht en help hen deze op waarde te schatten. Daarnaast help ik bij communicatie, het stellen van grenzen, het verbeteren van balans in werk en privé, het maken van keuzes en het stellen van prioriteiten. Vermoedens en/of onzekerheden worden bevestigt of juist ontkracht en situaties opgelost, zodat je weer grip krijgt op je leven en ondernemerschap. Omdat ik daarbij het eigen vermogen aanspreek, haal je meer rendement uit jezelf en je organisatie.

Pin It on Pinterest

Share This