Vriendelijkheid

door Erol Sayan

Hoe vriendelijkheid je leven en de wereld zal veranderen

Verander je leven en de wereld, één daad van vriendelijkheid tegelijk.

Dit was de boodschap die ik altijd heb onthouden van mijn Oma, een wijze vrouw die ondanks haar armoede mensen inspireerde om elke dag een daad van vriendelijkheid te verrichten.

Vriendelijkheid is een eenvoudig concept, maar de impact is groot. Je hebt de mogelijkheid om iemands leven ten goede te veranderen, gewoon door een simpele handeling of woord. Het is eerlijk om te zeggen dat de wereld een heel andere plaats zou zijn als we vriendelijkheid en mededogen zouden tonen aan elk levend wezen.

Ben je klaar om te leren hoe vriendelijkheid je leven en de wereld kan veranderen? Margaret Mead: ‘Twijfel nooit dat een kleine groep attente, toegewijde burgers de wereld kan veranderen; het is inderdaad het enige dat ooit heeft gehad. Dit is een persoonlijke groei en leermoment dat je niet wilt missen.

Kleine vriendelijke daden zullen je leven veranderen.  Het belang van vriendelijkheid, hoe het je leven kan veranderen en hoe het een verschil kan maken voor de samenleving als geheel.

We hebben de misvatting dat vriendelijkheid iets is dat we voor andere mensen doen; dat het gaat om het verbeteren van het leven van anderen.

We denken aan mensen zoals de Dalai Lama of Moeder Teresa die geweldige dingen doen, wat fantastisch is, maar de wetenschap laat zien hoeveel invloed vriendelijkheid kan hebben op het verbeteren van ons dagelijks leven op drie belangrijke manieren – op de manier waarop het vormgeeft onze persoonlijke relaties, op de manier waarop het ons inkomen beïnvloedt en hoe het onze gezondheid beïnvloedt.

Dit zijn drie dingen die we gewoonlijk niet associëren met vriendelijkheid, maar er zijn zoveel onderzoeken om te ondersteunen hoe zoiets eenvoudigs als een daad van vriendelijkheid je leven kan veranderen.

Het is een enorme deal voor sommigen om wel gemeend vriendelijk te zijn. Dat mensen zelfs willen betalen omdat ze niet schuldig willen voelen. Dan kom ik aan: “Dat is niet nodig, want ik doe dit niet alleen voor jou, ik doe ook dit voor mij, omdat ik het leuk vind om anderen te helpen. ” Zie je de mond vol tanden al?

Ik hoop keer op keer hele perspectief met betrekking tot wat vriendelijkheid andere levens verandert en zelf ook gaan doen, wel gemeend dan. Ik hoop dat mensen begrijpen en zich zelf afvragen, “Wat als ik mensen niet help voor andere mensen, maar ik help mensen ook om mezelf te verbeteren?” Dat is wat ik hoop te doen het vriendelijkheid zaad te planten.

Wat je de wereld instuurt, beïnvloedt hoe andere mensen je zien. Als je de wens heeft om een bedrijf te starten, een ondernemer bent of in een zakelijke omgeving werkt, kun jij je sociale sfeer het beste verbeteren door bij te dragen aan het leven van anderen. Zo heb ik ruim 30 jaar ondernemers gestimuleerd en nu als Personal Coach.

 Toen ik begon als personal coach. Ging ik veel met mijn vrienden om, lees boeken! Gedurende deze tijd van mijn leven las ik een boek en kwam ik een passage tegen met de tekst: “Ga iets doen voor iemand die je niet mag.”

Als we het leven van mensen verbeteren, kunnen we ons eigen leven verbeteren. Het gaat niet om de omvang van de act, maar eerder om de omvang van de impact. Op dit moment weet ik zeker dat je een moment kunt bedenken waarop iemand iets voor je heeft gedaan dat voor hen misschien heel klein was, maar het verlichtte je hele dag.

Er was een verhaal van een man zelfmoord pleegde, en later toen de rechercheurs zijn huis binnengingen, vonden ze een briefje bovenop zijn bureau waarop stond: ‘Vandaag ga ik naar hoge Brug. Als iemand onderweg naar me lacht, spring ik niet. ‘ Het is zo tragisch en toch zo krachtig om te denken dat zoiets kleins deze tragedie had kunnen voorkomen.

Vriendelijkheid is iets waar we niet elke dag aan denken – zoals een deur openen, naar iemand glimlachen of aanbieden om boodschappen naar iemands auto te brengen. Deze kleine gebaren kunnen een enorme impact hebben op het leven van iemand anders.

Waarom denk je dat zoveel mensen in de samenleving met een negatieve gemoedstoestand leven? Waar denk je dat dat vandaan komt?

Uiteindelijk denk ik dat het altijd voortkomt uit angst, vooral als je nog niet weet waar je kunt zijn in het leven. Er zijn dagen dat mensen wakker worden en zich afvragen of ze de uitdagingen van het leven aankunnen. Dagen zoals deze creëren angst die aan ons knaagt, en als we aan die angst toegeven, is het gemakkelijk om andere mensen neer te halen.

Daarom geloof ik dat dankbaarheid een van de krachtigste denkwijzen is die je kunt hebben. Als je dankbaar wakker wordt, leef je vanuit een plaats van overvloed, wetende dat je genoeg hebt om te gedijen. Negativiteit komt voort uit angst en onzekerheid, en het gevoel dat we niet goed genoeg zijn.

Wanneer we een daad van vriendelijkheid ondernemen, creëert dit een gevoel van warmte in onze borst, wat in feite wordt veroorzaakt door stimulatie van de nervus vagus, die is verbonden met de achterkant van onze hersenstam. Deze zenuw geeft krachtige positieve gevoelens af in onze hersenen, die een gevoel van inspiratie en motivatie kunnen opwekken.

Dus, op veel manieren, als je een slechte dag hebt en je wilt die cyclus niet blijven volgen, kan soms iets eenvoudigs als het doen van een kleine daad van vriendelijkheid je manier van voelen veranderen.

Wat zijn enkele van de belangrijkste voordelen die mensen krijgen als ze uw uitdaging 30/60/90 dagen lang doen?

Je zou je meteen anders moeten voelen. Er zijn onderzoeken geweest die aantonen dat het een samengesteld effect heeft. Het is wat ze noemen: ‘een helper is energie’. Je krijgt een hit endorfine en je hersenen willen dat blijven herhalen. Het lost eigenlijk de stress op die we in ons lichaam dragen en alles wordt een beetje lichter.

Er was een studie uitgevoerd in 40 verschillende landen waaruit bleek dat de # 1 eigenschap die de meerderheid van de mensen als wenselijk bestempelt in het andere geslacht vriendelijkheid is, boven financiële situatie en seksuele aantrekkelijkheid.

We denken dat vriendelijkheid aantrekkelijk is, want als iemand het vermogen heeft om vriendelijk te zijn, dan moet hij een overvloedige levensstijl hebben. We willen mensen om ons heen die leven en geven omdat die energie besmettelijk is.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die iets geven, veel gelukkiger zijn, gelukkiger mensen om hun heen hebben, een goede vrienden kring vriendelijke mensen hebben de neiging het beter te doen, omdat ze mensen willen ondersteunen die hun ondersteunen.

We houden van mensen die willen geven. We vertrouwen ze meer en het bouwt diepere verbindingen. Het komt allemaal neer op empathie. Als je empathisch genoeg kunt zijn om je bewust te zijn van de behoeften van anderen, en van een plaats van geven komt, zal het universum je iets teruggeven.

 Als er mensen in je leven zijn die moeilijk zijn, is daar een reden voor. Ze zijn niet gemeen omdat ze van nature op die manier worden geboren. Vriendelijkheid is inherent. Bij kinderen draait alles om elkaar geven en helpen. Wanneer zijn we dat kwijt? Meestal is het tijdens het opgroeien, wanneer we pijn en verwonding ervaren, en onze reactie op die gevoelens is defensief. Uiteindelijk verwonden we anderen.

Welke vriendelijke daad gaat u vandaag ondernemen? Ik inspireer je om vriendelijkheid te integreren in je ochtendritueel. Het heeft de kracht om je leven, het leven van anderen en de wereld als geheel te veranderen.

Vaak gaat het om het regelmatig creëren van kleine rimpels van impact. Maak er een gewoonte van en zie hoe uw manier van denken verandert. Kijk hoe het je psychologie en de mensen om je heen verandert. Slechts één daad van vriendelijkheid kan je leven onmiddellijk veranderen.

In de woorden van Leo Buscaglia: “We onderschatten te vaak de kracht van een aanraking, een glimlach, een vriendelijk woord, een luisterend oor, een oprecht compliment of de kleinste daad van zorg, die allemaal het potentieel hebben om een leven te veranderen in de omgeving van.”

Tot je Succes!

“Succes is niets meer dan een paar eenvoudige disciplines, die elke dag worden beoefend.”

Erol Sayan

Personal Coach

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NEEM CONTACT MET MIJ OP

15 + 7 =

misschien vind je dit ook leuk…

Pin It on Pinterest

Share This